2008. május 26., hétfő

4. nap
Reggel 7:30kor kelés, borotvalkozas, mint minden nap, indulas a suliba, utkozben a megbeszelt sarkon talalkoztam Eva-val(cseh) es Klaudiaval. Első igazi tanitasi nap vart rank. A terem jobb oldalan ultek az irek, a masik felen a tobbi nemzetiseg. Ezt meg is jegyezte rogton az oktato: irek es europaiak. Elso feladat: alljunk parba es keszitsunk interjut egymassal. Kapott minden par egy nagy papirt es filctollakat. A kerdezonek le kellett rajzolni azt, amit megtudott a masik felrol. Majd minden par kiment a rajzzal a tablahoz es bemutatta a masikat a csoportnak. Vicces volt, foleg, hogy ujongani, tapsolni kellett minden prezentalo utan (It was great, well done…stb). Majd elkezdodott az igazi oktatas. Kozben az egyik ir csaj kiment(meg sem kerdezik, hogy kimehetnek-e vagy vmi) 3 perc utan csond lett a teremben, halljuk, hogy nagyon „rosszul” van. Annyira berugott tegnap ejszaka, hogy egesz delelott hanyt es veig kellett hallgatnunk, olyan vekonyak a falak.
Vissza a tananyaghoz. Ryanair policy and procedures. Pl.: mibol van penze a tarsasagnak, ha olcson adja a jegyeket, hogy lehet repjegyet venni, megvaltoztati az adatokat a jegyen, a hamis utlevelet mirol lehet eszrevenni, ha hizott, fogyott, kopaszodott, szakállat novesztett valaki, hogy lehet felismerni, tenyleg o van-e a fenykepen az utlevelben, az utasok fel-és leszallitasa a repulore/rol, kozlekedes a repulogep és a terminal kozott, hogyan kell terelni a hulye utasokat, akik olyanok, mint a birkak, gyerekek, terhes nok, mozgasserultek utaztatasa stb.
A veszkijaratokhoz nem ulhet terhes no. Hogyan kerdezem meg terhes-e (ha latszik rajta es rossz helyre ult) ugy, hogy nem utalok a terhessegre, mert konkretan semmire nem lehet rakerdezni egy utastol sem. Ha vkinek van otlete irja meg:D
Pihenes keppen 6 fos csoportokat alkotott belolunk az oktato, szetszedte az azonos nemzetisegueket. Adott 2 papirt. Az egyiken 6 szemely volt jellemezve, a masikon 6 szam. Sullyed a repulogep a tengerben, melyik utast kell eloszor, masodszor, harmadszor, stb. kimenteni és miert. Erdekes eredmenyek szulettek… Az irek angol kiejteset keptelenek az „Europaiak” megerteni. Az egyik magyar kerdezte, hogy min nevetnek nagyon az irek. Valaszom ra, tok mindegy nevessunk mi is, ugysem fogjuk megerteni. Erre mi is nevettunk nagyokat. Amugy az irek kiejteserol meg annyit, hogy a mostani tanarunk is ir es o sem ertett meg mindent ma, amit az irek mondtak és csesztettek egymast ezzel. Amugy az oktato erthetoen, tisztan beszel angolul. Ebedszuntet 45 perc, hivatalosan 1ora 20 perc lett volna.
Delutan 1-tol 4-ig folyamatosan nyomta a dumat az oktato. Atvettunk egy anyagreszt, osszefoglalta es mindenkitol kerdezett vmit. Annyiszor hallottunk mindent, hogy siman vissza tudtunk valaszolni. Nap vegen, az egesz napi anyagot ismet roviden osszefoglalta es feltette a kerdeseket. Rendes csajszi, 4 orakkor elengedett minket az 5:30 helyett.
Holnap vizsga a mai anyagbol. Holnap allitolag szituacios gyakorlatok lesznek.
A sulirol meg annyit, hogy kabatban tanulunk mi „Europaiak”, az irek rovidujju felsoben vannak. Pedig az oktato is fazott ma. Van egy kis canteen-unk, ahol ingyen csinalhatunk magunknak teat, kavet, stb.

Idojaras: elkezdett esni az eso, igy meg hidegebb van. Ahol lakom itt sincs futes… Nagyon rossz egesz nap tetotol talpig fazni.

Errol a naprol ennyi eleg lesz… Elolvasom meg az anyagot egyszer es alvas…

Ami meg eszembe jutott:
Az interju es az entance vizsga utan 18an maradtunk eddig. Melinda (Dalmac) szerint az irek kozul meg 3-man tuti kiesnek a hozzaallasuk miatt. 5 fiu van a csoportban a tobbi lany.
Nemzetisegek: cseh, lengyel, olasz, magyar és az irek. A tarsasg fele dohanyzik.

Nincsenek megjegyzések: