2008. május 26., hétfő

6.nap
Elso nap, hogy teljesen kialhattam volna magam, de nem igy tortent. Reggel 9-kor talalkoztam a sarkon Klaudiaval. Elemtunk szetnezni Dublinba. Alltunk a buszmegalloban, nagyon hideg volt, fujt a szel, kicsit esett az eso. A szemben levo benzinkuton takolt egy kozepkoru holgy. Kiabalt nekunk valamit, de nem ertettuk. Atjott hozzank es megkerdezte, hova megyunk, mert o Swords-ba megy, ha akarunk menjunk el vele odaig. Oke!!! Onnan ugyis tobb busz indul Dublinba. A buszmegalloban lerakott minket. 5perc mulva megerkezett a buszunk, felszalltunk. Papír bankoval akarunk fizetni. Nem lehetett. Ilyet sem hallottam meg. Kerestunk egy boltot es felvaltattuk az 5 eurosainkat. A buszon aprot kell bedobni egy perselybe es magatol adja a jegyet, nem a sofor kezeli a penzt.
Dublin kozpotjaban leszalltunk, a ’’tunel’’. Nem tudjuk meg mindig mit jelkepez a kb.100meter magas tunek kinezo epitmeny. Rajottunk, hogy nincs nalunk terkep, most vagyunk itt eloszor, nem tudjuk mit kellene megnezni. Tourist office-t megkerestuk, onnan tajekozodtunk. Terkepet nem adnak ingyen. Hihetetlen. 5euroert nem is vettunk. A turist office egy templomban van. Meghagytak a színes uvegeket, stb. az orgona helyen az emeleten kavezo van. Megneztuk a fobb nevezetessegeket, majd talalkoztunk Zsanettal, aki az ismeroseinel tolti a hetveget. Egy pub(kocsma, nem olyan, mint otthon) szerusegben talalkoztunk, ami ugyancsak egy regi templom volt, de ott orgona is volt. Angliaban discot csinaltak a templombol. Magyarorszagon ez elkepzelhetetlen meg. Vasaroltunk par dolgot Klaudiaval es hazajottunk. Igazabol egyikunknek sem jott be Dublin. Jo-jo, de megsem. Videken tobb latnivalo van, mit a fosvarosban.
Most ulok a nappaliban, gepelek es bamulom a tevet. Itteni megasztar es az Eurovision Song Contest megy. Beraktam mar a szaritogepbe a kimosott ruhakat. 30 perc mulva jon az ingek kivasalasa. Nincs kedvem hozza.
Itteni kedvenc kajam a vajaskenyer. Nagyon finom margarin szeruseg van itt.
Kedvenc italom: a tozegafonya juice. De rengeteg narancslevet is iszok.

Nincsenek megjegyzések: