2008. május 26., hétfő

5.nap
A reggel szokasos vagyis nem, mert nem kellett oltonybe mennunk. Stevennel az EN utamon mentunk iskolaba. 9:00kor megirtuk a 20 pontos(3oldalas) dolgozatot. Egyes feladatoknal 6 dolgot is le kellett irni és arra is 1 pontot adtak. Ha 1 reszt rosszul irtam le a 6bol, 0,5pontot kaptunk. 19,5 pontos lett. Folyattuk a tegnap elkezdetteket. Kulonbozo szituacokban hogyan kell kommunikalni, milyen szavakat hasznalhatunk, egyfolytaban csoportmunkara vagyunk kenyszeritve vagy parban kell feladatokat megoldani. Mivel a foldon a beszallitast az ujoncoknak kell csinalni, igy mindenki egyesevel felolvasta a ’Boarding announcement-eket” (beszallitaskor, amit a repteren bemondanak, nem tudom most leforditani). Mire kell ugyelni a munkank soran, ha ellenoriznek. Ha valamit rosszul csinalunk csak akkor tudjuk meg, hogy volt valaki a fedelzeten, aki lecheckolt bennunket. Az iskolarol 10 oldalt is lehetne irni, milyen feladatok voltak stb… nincs kedvem hozza.
Az 1 ora 20 perc helyett kertunk 45 perc ebedszunetet, annak remenyeben, hogy elobb elmehetunk. Nem igy tortent. Egesz nap a teremben ult egy ellenor, aki a tanart figyelte. Miatta nem mehettunk el 17:20nal elobb. A tanitas vegen, mivel ezzel az oktatoval nem talalkozunk tobbet egy kerdoivet kellett kitolteni a munkajarol, szinvonal, erthetoseg, stb.
Hazavanszorgas 25 perc. Nem vart kaja az asztalon. Na neeeee. Kerestem a melyhutoben pizzat, beraktam a mikroba. Kozben nezegettem az Irish Independent napilapot. 3 perc utan szenne egett. Rohadt budos volt az egesz hazaban. Gyorsan kinyitottam az egyik hatso ajtot, ablakot, igy nem kapcsolt be a fusterzekelo. Talalkoztam Tish-sel(haziasszony). Nevetve kozolte, hogy bocs, de nem keszitettem semmit mara nektek, csinaljatok vmit, ha akartok. Kossz. Ezek utan Stevennel kozosen sutottunk pizzat a sutoben, termeszetesen mirelitet, Tesco gazdasagost, sima sajtost. Az egesznapi szenvicsezes utan marha jol esett. Miutan befejeztuk a kajalast Steven kinyitotta a mosogatogepet, ami eppen mukodott es betette a koszos tanyerokat. Visszacsukta az ajtajat es mosogatott tovabb a gep. Majd 3 perc mulva befejezte a programot, nagyjabol el lett mosogatva…
Holnap is nekunk kell fozni, mert masnapos lesz Tish vagy haza sem tud jonni, mert megy bulizni-o mondta, nem en talaltam ki.

Idojaras: nem esett ma az eso. Reggel meg nagyon faztunk, de delutanra a nap kisutott és ok lett minden.

Nemzetisegek: nem kepesek keveredni az europaiak es az irek. Igy alkotunk 2 kulon csoportot. Giovanni-n, az olasz sracon rengeteget nevetunk. Pl.: tuna-s (tonhal) szenvicsit csinalt es betette halastol a kenyerpiritoba, a hal majdnem kipottyant a szendvicsbol. Eszembe sem jutna szenvicset tenni a toasterbe. Na mind1. Mi, nem szigatlakok nagyon jol megvagyunk, eleg sokat beszelgetunk.

E-mail-ben megkaptam 7 repulojegyet. A practical treningre utazasokat Stansed-re, East Midlands-be es Lutonba, a bazishelyre koltozeshez. Ebedszunetben max 5 percem van atfutni a postafiokom tartalmat.
Tobben elkezdtek tervezni, ki, kivel fog osszekoltozni. Lutont harman kaptuk bazisnak. 2 hulye ir csaj jon meg oda, de veluk nem fogok osszekoltozni, annyira irek.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Galuska, ennivaló a stílusod :)

Névtelen írta...

Istenem monkey!!!! Látod visszasírod Jászberény city-t!!! A nagy lakomák, haverok, stb... :)